Oppussing av bad

Ta kontakt med oss i dag om du ønsker nytt bad med en byggepartner du kan stole på.

Pusse opp bad

Snekkergruppen

Badet kan være et fint sted å slappe av med en varm dusj, eller et herlig varmt bad, etter en lang dag. Badet er et sted til å samle tanker, og å få nye ideer.

Det å pusse opp badet kan være spennende, men selve prosessen kan bli litt mye med tanke på alt du må tenke på. Valg av fliser, farge på vegger, hvilken type innredning og hva slags stil dusjen din skal ha.

Hvorfor renovere badet?

En renovering betyr ikke nødvendigvis at du tar ALT ut av badet for å bygge et absolutt HELT NYTT bad. Bare det å bytte ut flisene på badet eller i dusjen kan drastisk endre eller “fiffe opp” utseendet. Her er noen grunner til å renovere badet.

Fikse eksisterende problemer

Med tidens gang kommer også problemer på badet. Det kan være fliser du er lei av, utette vegger og gulv som har ført til fuktskader, fuktskader pga feil materiell, eller rett og slett at du bare er lei av veggplater og skap fra 70-tallet.

Stemning

Det å skape sitt eget personlige rom der du kan slappe av i begynnelsen og slutten av dagen, er en av de viktigste grunnene til at folk liker å renovere bad. Å legge til preget av din personlighet og karakter kan forvandle badet ditt til en sinnsoppfriskende liten plass.

Øker verdi og lagringsplass

Mange av våre kunder vurderer å renovere bad for å kunne øke lagringsplassen. Å innrede med skap kan hjelpe til med å lagre viktige ting, samtidig som du opprettholder estetikken til badet ditt.

Hvilke oppussingsprosjekt kan vi hjelpe med?

Vi samarbeider med deg om å utvikle et veikart for en vellykket renovering av badet. Hver detalj kan forvandle badet ditt til din drøm. Våre tjenester inkluderer:

 • Totalrenovering av bad inkl. kontakt og styring med andre fag som elektriker, rørleggere, flisleggere
 • Montering av innredning
 • Montering av våtromsplater
 • Montering av speil og interiør
 • Støping av gulv med fall og varmekabler (varmekabler kobles av elektriker)
 • Vi samarbeider med dyktige rørleggere og elektrikere som kan hjelpe deg med oppussingen

Ting å tenke på når du skal pusse opp bad

Om det er renovering eller oppussing i huset, så er det viktig å gå frem med en plan. I planen er det 2 hovedelementer du bør tenke ekstra nøye over. Det er budsjett og design.

Husk at det er en god idé å tenke fremover og tenke på hva som kan være gunstig for deg og din familie i fremtiden. Ting som ekstra skap, en bredere døråpning og dusjkabinett kan vise seg å være avgjørende i årene som kommer. Så det er alltid bedre å planlegge på forhånd!

Budsjett

Kostnader på større renovasjon starter på rundt kr 10.000 og opp. Prisen kommer an på materialer, innredning, hvor mange armatur du skal ha, og hvor komplisert prosjektet er generelt. Mindre renoveringsprosjekt som maling av vegger og små oppgraderinger blir følgelig litt billigere. 

Du kan kutte kostnader ved å kjøpe inn litt billigere materialer eller “freshe opp” eldre møbler med et malingsstrøk istedet for å bytte det helt ut.

Design

Du bør tenke på dette når du skal designe nytt bad:

 • Layoutalternativer
 • Dusj
 • Badekar
 • VVS-montering
 • Fargealternativer på badet
 • Fliser eller våtromsplater
 • Oppbevaringsmuligheter

Spørsmål om bad

Vi har samlet noen av de mest spurte spørsmålene om renovering av bad. Finner du ikke svar på ditt spørsmål? Send oss en e-post eller bruk kontaktskjemaet.

Hva koster et nytt bad?

Vi pleier si det sånn. Husets dyreste rom er kjøkken og bad. Vi bruker mye tid både i kjøkken og bad, og her er det viktig at vi trives. Kostnaden avhenger helt på hva du skal gjøre, hva materiell du velger og hvor omfattende renoveringen er. La oss skreddersy ditt bad og hjelpe deg finne frem.

Hvor lang tid kan jeg forvente at en totalrenovering tar?

En baderomsrenovering kan ta alt fra en uke til mange uker. Det beror på størrelse på bad, kompleksitet, valg av materiell osv. Vi jobber effektivt og kommuniserer og har tett oppfølging, samtidig som vi koordinerer med andre fag slik at du skal få ta i bruk badet så kjapt som mulig.

Når kan dere komme på befaring?

Vi skal komme så fort som råd! Hva venter du på? Ta kontakt da vel.

Hva er best – våtromsplater eller fliser?

Våtromsplater er godkjent som membran og tettesjikt. Samme med fliser. Våtromsplater går som regel litt kjappere og montere og holder god kvalitet, men om man vil ha den absolutt beste følelsen av ekte fliser, så er det fliser man skal velge.

Må jeg rive opp gammelt betonggulv og støpe nytt når jeg skal renovere bad?

Dette avhenger helt av hvordan gulvet ser ut, om det er for lite fall mot sluk osv. Våtromsreglene har strenge krav til utførelse og her er det viktig å ha alt skikkelig og på stell. Om du for eksempel renoverer hele badet, men ikke støper nytt gulv med rett fall, kan det være vanskelig å få erstatning fra forsikringsselskapet i fremtiden, om det f.eks. blir en vannlekkasje, oversvømmelse osv. Vi renoverer kun etter dagens standard og TEK17.

Om jeg har varmekabler fra 90-tallet, må jeg ha nye når jeg renoverer badet?

Hvor mye man vil gjøre er helt opp til hver enkelt. Vi er fleksible og finner den beste løsningen som passer for deg. Generelt sett anbefaler vi å skifte varmekabler ved renovering av eldre badegulv.

Jeg vil henge opp tunge skap på veggene på badet, holder veggplatene for det?

Om du vet på forhånd hva du skal henge opp kan vi legge inn ekstra spikerslag i veggene før vi monterer veggplater. Det finnes også mulighet å kle alle vegger med OSB/kryssfiner-plater før selve våtromsplatene. 

Om jeg har våtromsplater på veggene, må jeg har dusjkabinett eller kan jeg dusje rett på veggen?

Med korrekt monterte våtromsplater, trenger du ikke dusjkabinett. Det samme gjelder om du har flis på veggene.

Jeg har revet badet selv, kan dere komme og bygge det opp igjen?

Vi er fleksible på løsninger. Mange ganger vil kunde gjøre deler av jobben selv, f.eks riving. Det går helt fint, så langt vi holder tett dialog om hva som rives. Av og til kan riving være en viktig del av jobben, og dersom en f.eks. river for mye vil det ta lenger tid for oss å bygge opp igjen etterpå. La oss ta en prat så finner vi beste og mest fleksible løsningen for deg.

Bad, bedre, best

Kontakt oss angående ditt bad